2021. november 24., szerda

Minták: csíkok


 #minták #csíkok

Klasszikus tengerészcsík(breton csík), széles, halszálka, matrózcsík: mind örök divat és a kontrasztos öltözködéshez tartozik.
Gabrielle 'Coco' Chanel még az 1900-as évek elején kapott ihletet a matrózoktól, halászoktól, akik már az előző évszázad derekán viselték ezt a mintát egyenruháikon, pólóikon.
Később olyan emberek népszerűsítették, viselték, mint: Andy Warhol vagy Picasso, James Dean, Brigitte Bardot, Jean Seberg , Audrey Hepburn.
"A csíkosság asszociációi a középkorban a másság, az idegenség, a tisztátalanság, az erkölcstelenség, az agresszió, a család és a gonoszság voltak. Csíkos ruhában azokat ábrázolták, akiket a társadalom kivetett magából. A betegség, az őrület és a romlottság jele volt. Csak a 18. és 19. század fordulóján alakult át a kép és lett a csíkosság a fiatalság, a szeszély, a szellemesség, a jókedv, a játékosság szimbóluma." Forrás: silouette
Ti szeretitek? Menyire része a ruhatáratoknak?
Érdemes vigyázni a csíkok irányával és szélességével kapcsolatban. Köztudott, hogy a szélesebb, és vízszintes csíkos erősítik, míg a keskenyebb, függőlegesek pedig vékonyíthatják az alakot.
A csíkokkal játszva pedig nagyon jól el lehet terelni a figyelmet a problémásabb testrészekről.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...