2021. november 26., péntek

Hideg vagy meleg

Olvastam több helyen, és kérdés is volt, így szeretnék erről a  témáról kicsit írni.
Hideg vagy meleg -e az a  bőrtónus? Eldönthető e teljesen biztosan? Van - e olyan, hogy valakinek a hideg és a meleg színek is ugyanolyan jól állnak?

A kék szín a hideg, a sárga a meleg szín, ezek hozzáadásával kapjuk az adott szín hidegebb, vagy melegebb változatát. Mégis miért nem használjuk akkor ezek párosítását, és miért használjuk inkább a lila-narancssárga kendőket a hideg-meleg egyértelmű megállapítására?

Azért, mert hiába meleg a sárga szín, bizony van belőle hideg árnyalat is.





 Ugyanígy hideg a kék szín, de van belőle melegebb árnyalatú kék is. 


És a lilából azért akad kicsit melegebb árnyalat is, addig a narancsból nem létezik hideg árnyalat.






(Képek forrása: Pinterest)

És ez még csak a kezdet, mert ugye az sem mindegy hogy sötét vagy világos, élénk vagy tört kendőpárokat rakunk e fel. A jó kendőhasználat az alapja a színtanácsadásnak. Nem csak úgy pakolgatunk kendőket, aztán majd meglátjuk.

Olyan nincs, hogy valakinek oké a lila is, meg a  narancs is!!!!!! nem létezik!!!!
Valamelyiktől úgy fog kinézni, mintha beteg, öreg, másnapos lenne, szétesik az arca: elkezded külön-külön látni a pattanásokat, ereket, ráncokat. A másiktól meg kisimul. Ezt MINDEN általam kendőzött látta, egyértelműen. 

Már az óriási segítség, ha tudja az ember, hogy a hideg vagy a meleg tónusok e a legjobbak számára. 
És persze mélyülve jön az évszaktípus meghatározás.
Ami teljesen egyedi, nincs általánosítás. Ezért is fontos a személyes tanácsadás, mert bizonyos embereknek szélesebb a paletta, át-átnyúlhat más típusba, addig egy másik jobb, ha megmarad a saját berkein belül. Ami genetika, nem személyes, lelki vagy bármilyen más indíttatású megállapítás.



Időpontot jövőre tudsz foglalni, és ajándékkártya vásárlásra is van lehetőséged!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...