2022. január 3., hétfő

Színek a csakrák tükrében: (indigó)kék




 


"A nyitott harmadik szem úgy látja az életet, mint a színpadot. "

A hatodik a 3. szem csakra, mely az ember bölcsességének lelkiismeretének, intuíciójának, magasabb tudatának a székhelye. Lehetővé teszi az önreflexiót, tiszta gondolkodást; irányítja az öntudatot, vizulizációt, belátást, képzeletet, kreatív álmodást, tisztán látást, és biztosítja az időn és téren túli létezés megértéséhez szükséges felügyeletet és bölcsességet. Túlláthat a nyugati elme kettősségén és rövidlátásán, és olyan tudatosságot biztosít, amely lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk, kik is vagyunk valójában: emberi tapasztalattal rendelkező spirituális lények.

Endokrin mirigye az agyalapi mirigy, mely felügyeli az endokrin rendszer számos mirigyét, beleértve a mellékveséket, a pajzsmirigyet, a petefészket és a heréketis. A szemproblémák,  fejfájás, migrén, a hormonális egyensúlyhiány, a rémálmok, álmatlanság, a határozatlanság, a kiégés és a céltalanság mind gyakori megnyilvánulások, amikor a itt egyensúlyhiány van.

Gyógyítása: Légzőgyakorlatok, földelés, természetben levés, meditáció, egyfókuszúság, komplentáció, álom napló.




Talán ez a legismertebb csakra, és sok félreértés, túlzott misztikum is övezheti, mindenesetre mindenki rendelkezik vele. Az már más kérdés, hogy ki mennyire használja. 

Színe: Indigókék, királykék, mely az éjszakát is jelképezi.
Igazán mély szín, elsősorban sötét típusoknak tökéletes, de akinek illik a személyiségéhez viselje bátran.


Te szereted? Viseled?







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...