2020. október 26., hétfő

Novemberi Női Kör: Plútó

November a Plútó bolygó által uralt időszak.
Mikor máskor is kezdhetnénk egy varázslatos Női Kört, ha nem ekkor?

"A Plútó archetípusa a mágus, a sámán.  Árnyéka : a fekete mágus

Alapelve: A legmélyebb átalakulás (transzformáció). A Plútó a fekete aranyat, a mélység sötét gazdagságát, az archaikus ősalapot és a minden morális értékelésen túli őserőket jelzi.

A Plútó az archaikus nőt testesíti meg, aki termékeny, teremtő, gyógyító, de sötét, kegyetlen, brutális, szadista, romboló, elnyelő és gyilkos is lehet. A soláris tudat fél tőle, mint a pokol mélyétől.A Plútóval kapcsolatos tapasztalatok mindig összefüggnek a hatalommal és tehetetlenséggel, a függőséggel, az alárendeltséggel, a lelki kötődésekkel és nem ritkán a megszállottsággal is. 




Erősségei: 

A nagy hatalmú lelki erők, mint szuggesztivitás, hipnotikus képességek és kimagasló gyógyító erő. Óriási teremtő potenciál, intenzív erő és szinte legyőzhetetlen akarat. Törekvés a mélyreható változásokra önmagában és másokban. Nem hátrál vissza a legmélyebb szakadék elől sem. A régi értékek és struktúrák legyőzése és alapvető átalakítása.


Problematikája: 

A megszállott hatalmi visszaélések. Hajlam a szadizmusra és zsarnokságra. Tudattalan erők (autonóm komplexusok), melyek megszállva tartják a tudatot. Kényszeres vagy megszállott karakter, destruktív, gátlástalan, ösztöni, fanatikus, rombolja magát, másokat. Beteges ellenőrzési vágy. Képtelen valamit egyszerűen csak hagyni, az embereket, eseményeket, dolgokat elengedni, távolságot tartani.


Célja: 

Radikális változás egy mély igazságért. Felismerés, hogy az életben semmi sem maradhat úgy, ahogy van, hogy minden kezdet, minden születés magában hordja a végét és az újjászületését.

Megfelelői a testben:

nemi szervek, regenerációs képesség." (Hajo Banzhaf)



Nos ez már így is elég tömény információ, engedd Magadba, és hagyd, hogy a szavak által belekerülj a Plútó hangulatába, erejébe. 

Mi az amit felismersz Magadban ezekből? Mi az amitől félsz?

Mi az amivel/akivel végre szeretnél szembe nézni? A zsarnokkal, gyilkossal, a megszállottal, a gátlástalannal, az alárendelttel? 

Mi az amit/ akit szívesen előhívnál Magadból? A sámán asszonyt, a gyógyítót, a teremtőt, a delejező Nőt, az őserőket? 

Ezt mind megteheted a NŐI KÖR -ÉRINTŐ -ben.


Várlak szeretettel!

Ha egyénileg szeretnél ezekben a témákban menni arra is van lehetőség:

Egyéni konzultáció



 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...