2020. október 15., csütörtök

ÉRINTŐ

 

Érinteni sokféleképpen lehet. 

Biztosan megérintett már Téged egy dal, vers, könyv, film, színházi előadás is. 

Megélhettél olyat, hogy egy ember társaságában úgy érezted, mintha mézzel vontak volna be, olyan édes, puha volt a lénye, ezáltal a tiéd is azzá vált. Érinteni nemcsak kézzel lehet, hanem tekintettel, szavakkal, és az ember lényével is.

Valahogy mégis olyan megfoghatatlan ez az egész, és úgy tapasztalom, hogy nem is igen foglalkozunk vele eleget. 

Valakinek egy kisbaba megfogása, érintése is gondot okoz. Túlságosan fél, nem stabil, vagy durván teszi azt.

Mások a partnerüket sem merik, tudják jól megérinteni, esetleg rögtön szexre asszociálnak egy intimebb érintéstől, pillanattól.




Van, hogy azzal segítjük a  legjobban a másikat, ha nem érünk hozzá (kézzel). A gyermekek különösen jól éreztetik ezt a  felnőttekkel. Ők még ösztönösen tudják, hogy mi a  jó nekik, és mi az amiből köszönik, nem kérnek. 

Csak remélem, hogy minden felnőtt meghallja ezt, és nem erőszakolja Magát egy gyermekre sem, csak mert ölelgetni, dögönyözni támad kedve. Sajnos nem ezt látom, nemhogy rokonoknál, hanem idegenek sem tisztelik a másik ( és főleg gyermek) intim körét.

 Ez egy másik téma, írtam is erről korábban, amikor hordoztam a  kislányomat.

"Segítőként nagy témám az Intimitás.
Bizony elgondolkodtató, hogy abban a társadalomban, ahol nem tisztelik a gyerekeket(és szüleiket), ahol nem kérdezik meg, hogy szeretnéd e, hogy hozzád érjek, megfogjalak, (arról nem is beszélve hogy hol és hogyan) ott tud e egészséges kapcsolódás kialakulni az emberek között.
Fontosnak tartom, és mindenkinek nagy feladata az én határok betartása, és megvédése.
Az én testemről én rendelkezem.
Ezt tanítom a kislányomnak.
Lehet nemet mondani bárkinek."

teljes írásom:  https://ildiidill.blogspot.com/2019/04/stop.html?m=0




Na de térjünk vissza az érintés varázsára, kellemes mivoltára. Mert hogy mindeközben mi emberek érintés hiányban szenvedünk, vágyunk a  minőségi, szeretetteljes, elfogadó, megtartó érintésre.

Ezért is neveztem át/el a NŐI KÖRT- ÉRINTŐNEK, mert ez még inkább kifejezi azt a témát, minőséget, amivel és amiben szeretném ha együtt lennénk ezeken az alkalmakon.

Gyere Velünk érinteni, megérintődni! Tágítsd az érinteni tudásodat, és hagyd, hogy megérintsenek.

Hívd el bátran nőismerőseidet is, ha úgy érzed, hogy hasznos lehet számukra is!


Bővebb információk:

Női Kör- Érintő






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...