2014. július 8., kedd

Az Élő Önvizsgálatok margójára.




Magamon és másokkal végzett Önvizsgálataim során több mindent vettem észre, szeretném megosztani, hátha másoknak is segíthet.
(A sorrend nem jelent semmit, így jutottak eszembe)

1. alapvető hiedelem, hogy én úgysem csinálom jól (úgy , mint Andi, vagy a faci), így jobb, ha inkább nem is csinálom.
Szerintem szinte nincs is olyan ember, akinek ez nem jutott volna eszébe.
Vedd észre, ha Nálad is felbukkan. Ha csak annyit csinálsz, hogy észreveszed ezt, vagy bármely más gondolatot (képet, szót), és megpihensz az érzetben, már JÓL csinálod.

2. Miközben éppen egy mentális képet nézegetsz, és a kérdésre, hogy pl. "Ez a kép Te vagy, aki nem szerethető?" azért válaszolod azt, hogy "NEM.", mert szerinted olyan cuki, aranyos, és azért szerethető is ott az a kislány(kisfiú) ott a képen, és amúgy igen még mindig úgy látod-gondolod-érzed, hogy Te vagy, csak éppen nagyon is szerethető. Nos ilyenkor, még mindig a "fejecskédben vagy", beazonosulva a képpel, csak éppen megmagyarázod, hogy ez nem az aki nem szerethető...
A helyes választ mindig a tested adja meg!!! Mindig a test válaszol. (Erre a faci általában nem válasz esetén is rá kérdez, hogy azért nézzünk be a testbe, hogy jelez-e bármilyen módon...de ritkán derül ki, ha mondjuk önfacilsz, vagy nem kérdez rá, stb, )





3. A test minden jelzése jelzés.
Ha pl. ásítasz, sírsz, nevetsz, fázol, meleged van, izzadsz, vakarózol, izegsz-mozogsz, dobolsz a lábaddal, pisilned, kakilnod kell; éhes, szomjas, álmos vagy. Ezeket is érdemes megnézned, vagy jelezned a facinak.(ha éppen nem látja, tudja, mert skypoltok)

4. Ugyanilyen jelzés a nemi szerveknél, vagy akár a végbélnyílásnál fellépő energia is, amit különböző címkékkel szoktunk ellátni, mint pl. szexuális vágy, gerjedelem, bizsergés, erekció, stb...
Egyáltalán nem kell, hogy ilyen témája legyen az Önvizsgálatoknak, teljesen természetes, ha a tested minden részében megjelennek érzetek.




Előfordul, hogy ciki, szégyenletes, bármi a facilitáltnak, de mivel a test jelez, ezért a válasz IGEN, tehát kérlek ne mondjátok, hogy nincs semmi, ha ezeken a helyeken érzékeltek energiát.
Az különösen érdekes, hogy  mivel az egyes-kettes csakrában felbukkanó érzetek tapasztalatom szerint jobban tele vannak aggatva "negatív címkékkel", ezért ezekkel még inkább nem szeretünk együtt lenni, főleg nem kikommunikálni őket.
Vedd csak észre, hogy mennyire külön választod úgy általában az érzeteket -energiákat, és a nemi szervekhez, szexualitáshoz kapcsolt energiákat.
Miközben értelmezések nélkül--> minden energia. :)




4. Az Önvizsgálatokban az IGEN-eket keressük, és nem a NEM-eket!
Vedd észre, ha túl akarsz lenni rajta, vagy meg akarsz felelni a facilitátornak, vagy Magadnak, hogy Te már ezekkel nem azonosulsz.


5. Az Önvizsgálati témádhoz szorosan kapcsolódhat a facilitárodhoz, (vagy az Önvizsgálatokhoz) kapcsolódó aktuális gondolatod.
 Pl. haragszol rá, utálod, semmit sem ér, nem hiteles, szarul csinálja, lefeküdnél vele, te jobban tudod, stb...
Tehát bármi hasonló gondolat felbukkan, akkor szólj a facidnak, valószínűleg a témába vág.

6. Ez nem jelenti azt, hogy a facik tökéletesek, sőt, kérlek segíts nekünk, hívd fel a figyelmünket arra, ami Neked gondot okoz, amiben szerinted változtatni valónk van. Segíts nekünk, hogy mi is segíthessünk. 

7. Nekem, mint facilitátornak nincs olyan téma, amiben nem tudnék, nem akarnék Veled menni, segíteni, megtartani benne.
Legyen az bármilyen (szexuális) tabunak számító téma, gyilkosság, abúzus, bántalmazás.
Nem tudsz nekem olyat mesélni, ami nem képekből, szavakból, és érzetekből állna, azaz jelenségekből.
Ezért biztatlak, hogy bármilyen témával bizalommal fordulj hozzám.


8. Én, mint facilitátor nem fogok tanácsot adni, nem mondom meg, hogy mit csinálj, legfeljebb elmesélem, hogy Velem hasonló helyzetben mi történt. Én a  kérdéseket teszem fel, csakis a Te válaszaid fontosak!

9. Sokszor szívtelennek, könyörtelennek, szemétnek, inkvizítornak fogsz tartani, tudom, és azt is, hogy ez természetes része a folyamatnak.
Nem azért fordulsz hozzám, hogy bekajáljam a történeteidet, és megerősítselek benne. A dolgom, hogy átláss a történeteiden, és megpihenj az értelmezések nélküliségben, az energiákban, segítelek a folyamatban, Veled vagyok, megtartalak. 

10. Amikor úgy gondolod, hogy semmit nem ér, felesleges ez az egész, olyankor gondolj vissza 1-2-5-10 évvel ezelőtt-re, hogy hogyan élted az életedet. Hajlamosak vagyunk a "jót" természetesnek venni, és nem észrevenni, hogy mennyi csoda történik velünk nap, mint nap. 


11. KÖSZÖNÖM!!! Köszönöm, hogy vagy, hogy Ön-vizsgálsz. Köszönöm, hogy megosztod életed rejtett titkait, félelmeit, hogy megtisztelsz a  bizalmaddal. Nagyon hálás vagyok, minden egyes csoportos és egyéni konzultáció percéért. <3







2 megjegyzés:

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...