2021. december 20., hétfő

Színek a csakrák tükrében: sárga

 





A Solar Plexus, Napfonat csakra színe a sárga, mint a tűz és a Nap.

 A személyes erő forrása, harcos- önérvényesítő erő,  az önbecsülés, magabiztosság, céltudatosság, döntés képesség, belső tűz, kontroll, irányítás, harag, emésztés témái mind ide tartoznak.

Testi szerve: a gerincoszlopon a csakra helyének megfelelően a gerinc középső szakasza, hasüreg, emésztőrendszer, gyomor, máj, epehólyag, lép, mellékvesék, vékonybél, illetve az alsó hát, azaz a derék, a vegetatív idegrendszer, hasnyálmirigy. Az epehólyag működését befolyásolva távolról szabályozza az idegrendszert is.
Befolyásolja a hasnyálmirigy, máj, epe, gyomor működését, a vegetatív idegrendszert, fizikai és érzelmi életünkre is nagy hatással van.
Hozzárendelt mirigy: hasnyálmirigy (máj). A hasnyálmirigy nagy szerepet játszik a táplálék feldolgozásában és megemésztésében. Az inzulin nevű hormont termeli, amelynek igen fontos szerepe van a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában és a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által kiválasztott enzimek nagyon fontosak a zsír- és a protein-anyagcserében.
Ezen a csakrán át érkezik az éteri energia, amit továbbít, eloszt a többi csakra között. Ezen keresztül sugározzuk mások felé az érzelmeinket, és ez a csakra szabályozza az egónkat. (Forrás: Tudatosságtükrében)




Sokan nem merik viselni, vagy nem kedvelik ezt a színt. 
Te igen? Ha nem is nagy felületen, de nagyon izgalmas sálként, kiegészítőként is. Nekem az egyik kedvencem.

Minden színtípus bátran viselheti. Merjetek ragyogni, fényleni, vidámnak lenni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...