2021. december 13., hétfő

Színek a csakrák tükrében: Narancssárga




 



A 2. energiaközpont szakrális vagy szexcsakra néven ismert, mely felelős a szexuaitásunkért, kreativitásunkért, kapcsolódni tudásunkért is.
Ide tartoznak az érzékek, érzéki örömök, az öröm megélésének képessége, a függés, függetlenség, a művészi, alkotó képességek, élvezet, szépség, harmónia, étvágy. 
A narancs szín élénkít, örömöt ad, feltölt, harmónizál, szintén érdemes ilyen alsóneműben, illetve ruhában lenni, ha ezeket a témákat erősítenénk, és túl félénkek, gátlásosak vagyunk.
Belső elválasztású mirigyek közül a petefészek, herék valamint a szexuális hormonok termelése (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) kapcsolódnak ehhez a csakrához. Ide tartozik még a folyadékháztartás szabályozása is.

Te szereted ezt a színt? Szívesen viseled? Milyen a viszonyod vele? 
És a felsorolt témákkal?











Igazi meleg szín, így felsőként, az arcra hatva elsősorban a meleg típusoknak (tavasz, ősz) ajánlott, de bárhová máshová, főleg alulra a hideg típusok is bátran viseljék.
Sokan nem szeretik, de talán csak azért mert még nem találták meg a saját narancssárgájukat, hiszen annyiféle van: sötét, világos, élénk, tört és megannyi árnyalat.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...