2020. július 16., csütörtök

Táplálkozási tanácsok 2020

Táplálkozási tanácsok 2020:

Legyél Vegán! Ne egyél húst! A hús rossz! Egyél sok húst! Egyél zsírt! A zsír jó! A zsír rossz! Csináld a Ketogén diétát! Egyél sok tojást! Ne egyél tojást! Sokszor egyél keveset!       2-3x egyél bőségesen! Egyél rizst csirkemellel! Ne egyél rizst, krumplit, tésztát!    Étkezz gluténmentesen! A kukorica nem jó! Étkezz tejmentesen! Egyél sok tejterméket! Bármennyi gyümölcsöt ehetsz! A gyümölcs hizlal, ne egyél! Igyál kávét! Pörgesd Magad!        Semmilyen stimuláló szert ne használj! Ne egyél cukrot, édesíts! Ne használj semmilyen édesítőszert! Ne egyél sütit! Ehetsz sütit, csak mindent helyettesíts:(cukor helyett stevia, búzaliszt helyett kókuszliszt, stb) Számold a kalóriát! Napi 160 gramm szénhidrátot egyél! A napi 160 gramm szénhidrát rengeteg! Egyél szénhidrát csökkentetten! Egyél szénhidrát mentesen! Ne egyél! Koplalj! Böjtölj! Ne koplalj! 

És még sorolhatnám!!!!!




Ugye milyen nehéz, és idegesítő ez? Nem csoda, ha az ember elveszik a tanácsokban, és sikertelenség, félreevés, nemevés, vagy túlevés lesz az egésznek a vége.
Én hosszú kísérletezgetés, és tanácsadás után rátaláltam végre a számomra megfelelő TÁPLÁL-ékokra, de még mindig figyelem, nézem, hogy mi hogyan hat a testemre.
Ismerek pár számomra hiteles embert, aki tud ebben segíteni, és szívesen ajánlom őket, de azt találtam, hogy még ez is kevés.

Ugyanis bármilyen kilengés, krízis, tapasztalás(pl. válás, szülés, költözés, haláleset, betegség) kibillenthet az idegrendszeri egyensúlyból, és akkor sajnos visszaáll az ember általában a legegészségtelenebb étkezéshez. (Direkt nem táplálkozást írtam)
A legtöbbünknek jutalom, vigasz, testi-lelki hiányokat betapasztó valami az étel.
8 hét arra lesz elég, hogy elinduljunk egy olyan úton, ahol már ismerjük a múltunkat, hiányainkat, motivációinkat, erősségeinket, belső tudásunkat. 
Én a fenti tanácsok helyett kérdésekkel fogom kezdeni, amik megválaszolása, kifejtése sokkal közelebb visznek az egyensúlyba kerülő testhez.





Például ilyenekkel:
- Hogyan születtél (szültél) ?
- Szoptatott e az édesanyád? Meddig? Mikor kezdte a hozzátáplálást? Tudtál e már akkor ülni?

- Bántalmazott vagy elhanyagolt gyermekként nőttél fel?
- Csúfoltak e az iskolában?
- Hogyan fogadtad az első menstruációdat?
- Hogyan gondolkodtál a testedről? Most mit gondolsz a testedről?
- Milyen volt az első szexuális együttléted?
- Milyen a viszonyod a nőiségeddel, szexualitásoddal?
- Ért e bármilyen atrocitás, abúzus gyermekkorodban?
- Mennyit és milyen minőségűt alszol?
- Mennyi stressz ér egy nap? Hogyan kezeled?
- Milyen a légzésed?
- Történt e Veled az utóbbi 5 évben ezek közül valamelyik: esküvő, születés, halál, betegség, válás, költözés, műtét, baleset..
- Mire használod az ételt? Mikor eszel? Hányszor eszel egy nap?
- Mit ad neked az étkezés?


Gyere, és tarts Velem:

https://ildiidill.blogspot.com/2020/06/test-ter-kep.html?m=0

https://www.facebook.com/events/284322242918864/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...