Megtapasztalások

 Egyéni konzultációkon, tréningeken való részvétel utáni megtapasztalások Tőletek:


Kriszta. 41 éves : 
Szeretettel ajánlom Ildit! Fantasztikus személyiség, nagyon hiteles és őszinte ember! Rengeteget tanultam Tőle! Sokat Magamról. Válaszokat kaptam miértekre és hogyanokra. Technikákat, amik segítenek másképp csinálni, azt amit másképp szeretnék, de eddig nem ment, hiába tudtam, hogy nem úgy szeretném. Hálás vagyok Neki és Magamnak, hogy felkerestem és elindultam ezen az úton! Általa megismertem sok jó és bölcs embert! Azon túl, hogy folyamatosan képzi magát, szerintem a vérében van ez a hivatás, a segítségnyújtás! Élmény vele lenni és a segítségével fejlődni! Szerettem minden percét, még a nehezebbeket is! ❤❤❤


10 alkalmas egyéni konzultáció résztvevője:
"Életem egy nehéz szakaszában fordultam Ildihez segítségért.
Egy komoly sérülés után pár évvel lelki problémákkal és önbizalomhiánnyal küszködtem. Ebből kiutat keresvén jutottam el hozzá és 10 alkalom alatt közös munkával sikerült a gondolkodásomat egy egészségesebb mederbe terelni. Segített realizálni meglévő értékeimet és, hogy mások hogyan látnak engem, ami sikerrel növelte megtépázott önbizalmamat. Ezen felül párkapcsolati téren is hasznos tanácsokkal látott el ami segített abban, hogy még ugyanazon évben megismertem a feleségemet akivel családot alapítottunk és nagyon szeretjük egymást.
Jószívvel ajánlom őt mindenkinek aki úgy érzi, hogy nehezen találja helyét ebben a rohanó világban, vagy lelki támogatásra van szüksége. Ezúton is köszönöm, hogy segítettél nekem!"
2019


Niki, 24 éves:

Mikor az első alkalom után kileptem az ajtón, már alig vártam a következőt. Volt már tapasztalatom segítőkkel, de éreztem, hogy Ildivel más lesz. Egy olyan elfogadó környezetben, mint ami Ildinél is van, az ember meg mer nyílni. Elhangzott tőle egy mondat, ami belém égett. "Amiről képed van, arra képes vagy." Nagyon tetszett, mantráztam is magamban. Akkor döbbentem rá, hogy mennyire így van, amikor elköltöztem.

Olyan helyen találtam magam, ahol Ildinél ezerszer jártam már gondolatban. Nála jöttem rá, hogy a természet a kulcs a békémhez. Természetesen minden problémám nem oldódott meg, de úgy érzem, hogy a helyemen vagyok és bármire képes. Ildinek köszönhetem, hogy jól érzem magam a testemben és már nem kérek bocsánatot, hogy élek.
2019.08.18 A képeket Niki készítette, az ő tulajdonát képezik. 


"Fantasztikus volt  az újjászületés tréning után találkozni édesanyámmal.
Elmeséltem neki a tréning egyes történéseit, megéléseit.
 Pl. hogy az én újjászületésemnél 2 férfi segített . Az egyik (a vér szerinti apa) a méhből indított, és a másik pedig várta, hogy megszülessek, és szerettek. Éreztem a szívdobogásukat, és az ölelésük melegét. Mondtam édesanyámnak, hogy ez így teljesen rendben van. Hiszen SZERELEMGYEREK  vagyok!!!
Akkor elmesélte azt az éjszakát 1968 november 22-ét, amikor fogantam titkos szerelemben. <3

Anyumban nem volt aggodalom, és félelem, hogy kiderülhet. Csak azért titkolta előlem, hogy ne veszítsem el az identitásom, a családhoz való tartozás- érzetét.
Talán most éreztem őt a legközelebb magamhoz.
A tréningen az  a gyakorlat, amelyben ki kellett mondani a szüleinktől várt mondatokat, és aztán el is mondták nekünk ezeket, nagyon erősen hatott rám.
Ezért ide le is írom, hogy mindig a  fülembe csengjenek:
"Nem kell tenned semmit azért, hogy szeresselek. Önmagadért szeretlek.Szeretlek és elfogadlak úgy, ahogy vagy."
Ildim és az újjászületett csoport KÖSZÖNÖM EZEKET A MEGÉLÉSEKET! <3

Ildi a tréningajánlódba is fel tudod használni, mert tényleg csoda történt! " Lányok! Örülök, hogy részt vehettem a kétnapos Byron Katie önismereti programon. Úgy érzem, hogy több év után újra nem csak "nézek", hanem világosabban "látok" is magam köré: A tanultak alapján remélem, hogy a korábbinál tudatosabban élek majd:   jobban értem és kezelem  majd a körülöttem zajló eseményeket, embereket, dolgokat.  Persze tudom, sokat kell még tennem azért, hogy be tudjam épiteni a napi életembe a tanultakat, sőt a nem túl távoli jövőben tovább is lépjek ezen az úton. 
2016.12.13. Byron Katie Munka módszere 2 napos tréning Azért vettem részt a tanfolyamon, mert egy egy stresszhelyzetet nem tudtam kezelni, s nem tudtam kijönni belőle, s ez elrontotta s rányomta a bélyegét a napjaimra. Problémám volt a párommal anyagi téren, el is hidegültünk, s a fogadott 18 éves fiammal is szembekerültem. Mindezekben nagyon rosszul éreztem magam. Egyedüli megoldásnak az elválás mutatkozott.
A két nap során a segítségetekkel a kérdések és a módszer révén sikerült rálátnom, megértenem a saját érzéseimet, reakcióimat, s  a saját mozgatórugóimat s azt hogy Mi is van valójában. Ebből sikerült tanulnom, s mostmár a valós helyzetet látva egy őszinte egy építő kommunikációval s hozzáállással elolvadt a stressz. Hálás köszönet. Folytatni fogom
a kapott módszerrel a problémáim megoldását s szeretnék tovább tanulni a módszerről.
Hálás köszönettel
2016.12.13. Byron Katie Munka módszere 2 napos tréning


Bogdán Ildi?
Hiteles személyiség.
Mit is jelet ez számomra?
Azt hogy éli is, amit tanít. 
Hogy érzed, az intellektus mögött valódi tapasztalatok vannak, nem csak a levegőbe beszél, és nem használja az intellektust arra, hogy mások önbizalmát megnyirbálja.

Egyáltalán nem tud önbizalmat nyirbálni, ami sok ún. ” guru „ sajátja. Hiszen Ő épít, fölfelé szeret, Ahogyan Müller Péter fogalmazná.
Az Ő társaságában úgy érzed Magad, mint egy egyenrangú  ember, sőt, mint egy barát.
 De jól oda is mondogat, ha kell, pont, mint ahogyan legjobb barátok szoktak.
Elfogadás sugárzik belőle, nem érzed,hogy valamit meg kell tenned, hogy jó tanítványának, vagy kliensének tartson, így nem kell hazudj, tudod, bárhol vagy, szerinte a legjobb helyen vagy, és a saját tempódban kell haladj, hogy valódi eredményt érj el.

Úgyhogy kedves Kereső, aki bajban vagy, és nem tudod, kihez fordulj, örülj, mert nem kell tovább keresgélj. Megtaláltad.
Itt biztos lehetsz benne, hogy titkaid biztonságban vannak. Hiszen Ő is beszél Magáról, nem akar különb lenni, mint Te vagy: Te majd úgyis észre fogod venni, miben jár Előtted-ez egy ilyen sport-mármint az önismeret. 
És egy idő múlva rájössz, hogy egyedül is tudod csinálni, nincs szükséged Gurukra. Te –Magad vagy Önmagad Guruja--Ildi úgy segít, hogy a saját lábadra állhass. Neki az a siker, nem az hogy mennyi pénze van, és hány „spiri” függő jár hozzá. Ő annak örül, ha önmagát felelősséggel vállaló, teljes értékű felnőtt ember leszel, akik nem tartanak fogva tévhitek, önkorlátozó hiedelmek, és mindenféle függőség. Ő akkor örül, ha még egy embert kiszabadít.
Velem is megtette.
Amit ezúton is nagyon köszönök. Elsőre tudtam, hogy Ő igazi. Te is vedd észre.

Szeretettel: M.M
(2015.04.04.)
"Ildi tréningje olyan, mint Ő: felszabadító, vidám, meglepetéseket tartogató, meghökkentő, és mélyreható élményeket tartogató.
Az első alkalommal jó kis kérdések segítettek magamba nézni. Hogyan értékelem önmagam, az életem, mik a félelmeim, vágyaim…
Nálam megtörtént az önleértékelés. Aztán meghallgattam a többieket is, és az elkövetkezendő napokban figyelgettem magam, és már változott a kép, finomodott , nem voltam olyan szigorú , önmagamhoz nagyobb elfogadással, szeretettel közeledtem.
A fürdős gyakorlatok és beszélgetések után otthon felpezsdült a szexuális életem: mostanában szerelmeskedés közben takargattam a hasam , frusztráltak a szépséghibáim. Most nagyon élvezem a meztelenkedést, és gátlásaimat sikerült a fürdőben hagynom.
A harmadik „próbán” először nehezen oldódtam (mondván: az ilyen szórakozóhely igazán nem az én világom), de a végére felszabadultan, semmivel nem törődve táncoltam, mulattam, tomboltam hajnali 1-ig, szuperül éreztem magam.
És most azt érzem elindult bennem egy lavina, kiléptem a komfortzónából, hol lebegek, hol pedig nagyon nem komfortosak az érzeteim. De figyelem és élvezem a hullámvasutazást.
És köszönöm Ildinek azt az odaadó figyelmet, amiben részesített bennünket mindvégig. És még utánkövetés is lesz, hiszen időközönként feltétlen összejövünk a csajokkal közös programokra, beszélgetésekre.
És nagyon hálás vagyok a résztvevő lányoknak, mert rengeteget tanultam tőlük, hogyan kell értékelni magamat, mint NŐt." (K.T. 2015. március- Életöröm, önfelszabadító csoport)


NőSzirom tábor 
2014.augusztus 28-31 Visegrádon a csodás Pillangós-házban:

Kaptam egy tábori élmény beszámolót!!! 
Nagyon köszönöm, és mindazt, ahogyan ott voltál Velünk! 
"Milyen volt a tábor?
Sírtunk, nevettünk, egy napig állítottunk egymásnak a rajzolt családot.
Szerettünk, elnéztünk, de elfogadtunk mindent, am
i jött.
Telítődtünk, sétáltunk,és kaptunk.
Csak remélni tudom, hogy adtunk is…..

Imádok Ildihez járni,olyan kisugárzása van, hogy mindenki jó embernek érezheti magát a közelében.
Ugyanakkor néha „szemét” is, ha kell! Hideg sebészi intellektussal vágja el azokat a szálakat, amellyel magunkat a boldogtalansághoz kötjük. Figyelmeztet,hol szakadtunk el a valóságtól.
Csodálatos meglepetés volt számomra Kováts Ildi. Nagyon nem szerettem volna én az intimtornával kapcsolatba kerülni. Cuppogtatni. Voltak előítéleteim jócskán. De most minden kitisztult, és nagy örömmel megyek majd kurzusára!
Ildikó úgy adott,hogy sírva nevettem, néha fájt, mert betalált, de mégis olyan humorral átszőtt volt az előadás,amit lénye esszenciájából adott nekünk, hogy jólesett hallgatni.
Pihenni mentem, s bár sokat dolgoztunk, mégis tudtam pihenni, mert valahogy ez a pár nap rólam, rólunk, a nőiességünkről, az emberi problémáinkról szólt, és mindannyian gyarlók vagyunk, így nem volt mit szégyellnünk egymás előtt. Letettük azokat a terheket, amelyeket régóta cipelünk,és taln olyan dolgokat is felismertünk, amiket titkoltunk még magunk elől is.
Egy támogató befogadó közeg mindig jól esik ebben a zord világban. Megengedődött, hogy érezhessünk, sőt arra kellett figyelni, amit érzünk.
Az állítások megadják számomra azt a felszabadító érzést, hogy érzéseim szerint mozogjak, beszéljek, amit egyébként nem engedek meg magamnak.

Köszönöm még egyszer azt hogy részt vehettem, és minden egyes résztvevőnek, hogy meghallgattak, hogy segítettek nekem,amikor kellett.
Köszönöm Ildikóknak hogy gyengéden terelgettek, és elfogadtak. Sokáig szívemben marad a tábor emléke."
mm

Ildi kedves! Szeretném megköszönni Neked az erőt, az életörömöt, a boldogságod, amit a képeid no és az energiád által átjön. Mint sok más nőnek, nekem is voltak a nőiességgel problémáim. Foghatom a volt férjemre, aki pl. egy másik, újságból kivágott nő fényképét hordta a tárcájában, hogy hátha a felesége is olyan lesz egyszer... de ezen már túl vagyok. A mostani férjemnek én vagyok a NŐ! De mégis, legbelül valami eltört... és ezt TE ragasztottad össze! Újra élem a NŐiességemet, megélem a belső tüzet, merem felvállalni, hogy vagyok, aki VAGYOK, élvezem a testem, sőt IMÁDOM! És ezzel a képzeld, a kilók is el kezdtek legurulni rólam. Csak úgy... mert nem ragaszkodtam régi gondolatokhoz, mert megengedtem magamnak, hogy ÉLJEK! Na jó, el kezdtem a diétát (inzulinrezisztencia), de fél évig semmi, de semmi eredmény! Ildi drága, tudom nevetségesen hangozhat, de TE tartottad bennem a lelket! Onnan, a távolból. Csak a képek,.. ami átjött... Ennyi! Működik! Hálás vagyok és köszönöm! Azt, hogy pont mellettem ültél Andinál az Alapmunkán, hogy az Égiek így rendezték. Köszönöm Nektek! Most már el tudom KÉPzelni, hogy a NŐiesség, nem a kilókról szól,hanem arról, ami belül van. Főnix madárként éledtem újjá! Köszönöm, Ildi! További sikeres munkát, harmóniát, csodákkal teli napokat és boldogságot kívánok! szeretettel: Németh Kriszti (2014.08.17.)


Élmény-megosztás 
Mostanában szerettem volna és kezdtem is megosztani itt, amikor épp rosszul voltam, aztán felismeréseket az önvizsgálatommal, de végül, vagy nem tűnt fontosnak, vagy nem tudtam mit írjak. Azért is nem, mert én nagyon komolyan bezárkóztam, sokáig depressziós voltam, ami tehetetlenségben mutatkozott, nehéz volt általában felkelni is, legalábbis mindig volt egy ellenállás az élettel és magammal szemben. Ez olyan 24 éve (ennyire régen???) kezdődött gyerekként és bár sok dolog változott már bennem, mire megtalált az önvizsgálat, ez megmaradt elég erősen; nem szerettem dolgozni, nem is volt munkám egy ideje, nem tudtam mit kéne csinálnom, egyáltalán minek, nyolc(!) egyetemre jelentkeztem tíz éven belül, amiből hármat kezdtem el, de végül mindent abbahagytam. Csak az érdekelt, hogy hol vagyok én, mi vagyok és hogyan lehetne béke bennem. A videó feliratozásokat szerettem egyedül, és régóta először képes voltam valamit befejezni, de ott is kínlódtam sokszor, ezért el is maradt az egész. Közben sokszor megtalált egyfajta béke, de néhány hete elkezdtem Élő önvizsgálni Ildivel és felgyorsult és felerősödött bennem sok dolog.
Legutoljára azt kerestük, hogy hol van az, aki egyedül nem létezik. Előző este kiborultam az egyedülléten és elkezdtem sokat írni, és az is belekavarodott, hogy nincs pénz, nem is tudtam, hogy most az egyedüllétet vagy a pénz keressük, de a "nem létezek" tűnt nagyon durvának. Nem szerettem látni magamat képeken, videón, hallani a hangomat sem. És hát, aki nem létezik, annak minek pénz, nagyon komolyan blokkolta ez a pénzt nálam.
Ez volt a legerőteljesebb önvizsgálatom. Utána fájt a torkom, a fejem de olyan békésnek és szabadnak éreztem magam, hogy nyugodtan, aggódás nélkül hagytam pihenni a testem.
Összességében mind a nyolc önvizsgálatomnál azt tapasztaltam, hogy nagyon gyorsan előjön, amiről nem tudtam, testi szinten is és gondolatilag-képileg is, és ami még jobb, hogy aztán fel is oldódik. Most értettem meg mélyen, amit Katie is minden videóban mutat, miközben munkáznak, hogy a gondolatra vagy szóra megjelenik a kép a fejünkben azonnal, sokkal tudatosabb lettem a képekre és van, hogy észreveszem nap közben is, hogy megint képzelgek és nevetni kezdek. És az egyik ülésen először bőgtem úgy, hogy tényleg elengedtem magam és mindegy hogy néz ki, milyen hangos, hadd szóljon. Az ilyen megengedésnél felszabadítóbbat nem ismerek. Az már csak hab a tortán hogy s végén nevetésbe fulladt az egész.
A pénzhiány-történetem ellenére az önvizsgálatra semennyi pénzt nem sajnáltam, mert ez többszörösen visszajön, lehet, hogy nem most, de itt az életemről volt szó. Nem akarom dramatizálni, sem túllihegni, de tényleg. Persze mindenki annyira megy mélyre, amennyire szükséges neki és talán nem könnyű, de sokkal nehezebb a kínlódás, most látom.
És itt tényleg teret éreztem arra, hogy bármi lehet, bármilyen lehetek, amit nagyon köszönök Ildinek. 
Elkezdem végre, amit régóta szeretnék, az utolsó önvizsgálatom óta könnyedén tudok dolgozni rajta, ilyen erőt és kitartást, szerintem ovis koromban éreztem utoljára és még ha vannak is feszültségeim, eszembe jut, hogy most megfigyeljem mi is van. Nem hagyom abba és nem adom fel és szeretnék mindenkit arra biztatni ezzel, akinek szüksége van rá, hogy amilyen félelmetesnek is tűnik ez az önvizsgálat, annyira gyönyörű, izgalmas, megható és kifizetődő ez az út, az erő és a nyitottság szerintem mindenkiben ott van legbelül.
Hálás vagyok és köszönöm. Nagy Zsuzsi 2014.05.22.
Test-kép tréning élményem
A tréning legemlékezetesebb játéka számomra az volt, amikor Ildi - rendhagyó módon - egy - talán gyerekek számára készült - vadállatokat tartalmazó kártyát tett elénk azzal, hogy húzzunk belőle, majd nézzük meg, hogy a kép mit mond nekünk a "Mit üzen a testem?" kérdésre. 

Már a kártyacsomag hozott egy felismerést: az Istennő kártyákkal nem tudtam semmit kezdeni, hiszen magamat nem tudtam/tudom Istennőnek látni. Az állatos kártya pedig valóságos élőlényeket ábrázolt. 

A kihúzott kártyán egy ismeretlen fajtájú denevért láttam (amelyikről később megtudtam, hogy a fajtájában nagy testűnek minősül). A képet meglátva mindenki más kártyáján lévő képet szebbnek és előnyösebbnek láttam, mint a nálam lévő csúnyának és kicsinek látszó állatot. Hiába mondták a csoporttársaim, hogy a denevér is szerethető...

Aztán Ildi kérte, hogy próbáljam meg beleérezni magam a denevér-létbe. Nagy ellenállás volt bennem, mert nem akartam magam csúnyának és kicsinek érezni. Menekülni kezdtem, majd egyszer valahogyan megengedődött. Denevérként nem hasonlítgattam és magyaráztam önmagam, egyáltalán nem számított, hogy csúnya vagy szép vagyok-e, mert nem értelmeződött. Megélhettem a szabadságnak a denevér által képviselt formáját. 

Ez a játéknak induló esemény további önvizsgálatokat eredményezett (aki csúnya, csúnya test, félelmetes érzés témákban). 

Köszönöm Ildinek, hogy türelmével és tapasztalatával segít ismerkedni magammal!
“Ilditől megtanultam, hogy nem a testünk formája határozza meg, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Elképesztő volt látni, megélni, hogy mindegy, ki hogyan néz ki, mind elégedetlenek vagyunk a testünkkel. A vékony lány, a fiatal karcsú lány, a kövér nő, az idősebb asszony is. Egymást talán jobban el tudjuk fogadni és szerethetőbbnek tartjuk, mint magunkat. A tréning során rengeteg új nézőpontot kaptam. Úgy érzem, több szenvedést okozó hiedelmem elengedődött. Felismertem, hogy az elégedetlenségem tulajdonképpen szinte csak egy testrészemhez, a hasamhoz kötődik. Hálás vagyok Ildinek, hogy teret adott ezeknek a témáknak. Mosolygós, spontán természete új távlatokat nyitott bennem. Szakmabeliként is sokat tanultam tőle. Szeretettel ajánlom mindenkinek!” 
Kozma Alexandra http://kozmaalexandra.hu 2014.03.24. A Test - kép tréningről.Ez a 4 alkalom közelebb hozott a testemhez, hogy mit szeretek benne és mi az amit nem. Kézzelfogható, gyakorlati megoldásokat adott, hogyan tudom ezeket a testrészeimet elfogadni, miért vagyok hálás és büszke rájuk.
Izgalmas volt megtapasztalni, ahogy a különböző korosztályban lévő NŐcik őszintén és tabuk nélkül beszéltek a szexről, a vágyaikról és a félelmeikről.
Ildi rugalmasan és nagy hozzáértéssel ötvözte a tanult módszereket, ezért igazán forró és mozgalmasak voltak az együttlétek.
Ajánlom mindenkinek, akinek problémája van a saját testével, a nőiességével.
 Kata - A Test -kép tréningről 2014.03.21.


 Azért szerettem járni a csoportos foglalkozásokra, mert hasonló problémákkal küzdő csajokkal találkozhattam.Mindegy milyen kinézetű, hány kilós valaki, mindenkinek van a saját testével problémája!
Erre közöttük jöttem rá! Így az én testem elfogadásához is napról - napra közelebb kerülhettem!
Mindig az elvárásoknak akartam meg felelni, így nem csoda ha sosem voltam elégedett magammal!                   Most már"csak"boldog akarok lenni! Persze csinos, és csábító! - ezeknek a foglalkozásoknak köszönhetően!      Köszönöm!    
      Ildi    /anya/ A Test -kép tréningről  2014.03.20.
Mivel én már voltam Ildinél intimitás tréningen, ezért az az érzés, hogy valami új történik elmaradt, mert nagyon hasonló volt a nap és a feladatok felépítése. Ez az én saram, nem tudom mit hittem, hogy mi fog történni. Ezen igyekeztem "átesni", az elvárásaimat elengedni és csak áramolni a sok szuper nővel! Sikerült is, és egy csodás napot töltöttünk együtt! Mindig elképedek, hogy milyen jó nőkkel együtt lenni, és szabadon beszélni dolgokról. Milyen jó egy kicsit megállni, és játékos feladatokkal magunkhoz és egymáshoz közelebb kerülni...  Megtapasztalni a bizalmat, az önátadást, gátlástalankodni, jókat nevetni, együtt érezni.  A gyakorlatok folyamán arra is ráláttam, hogy semmi baj nincs a szexualitásommal, hanem mindig csak azzal, amit hiszek és gondolok róla. Azt is kellemes volt látnom, hogy én magam milyen rugalmas és elfogadó vagyok a témában - ahhoz képest, milyen voltam. Nagyon hálás vagyok minden résztvevőnek, hogy együtt lehettünk - legfőképpen Ildinek! Nagyon tetszik, hogy ilyen megengedően, de bátorítva tartja ezeket a tanfikat, ahol néha egy kicsit el is pirulunk, vagy épp ellenállást vált ki valami belőlünk.  Ez egy olyan tanfolyam egyébként, amit ismételni is érdemes, hiszen maga az alap téma is változékony lehet bennünk. Segít abban, hogy bizonyos időközönként képet kapjunk az aktuális viszonyunkról önmagunkkal, a szexről, nemiségről elhitt gondolatainkkal. 2014.01.21.( 1 napos Szex tréningről) H.


Két levél egy csodás embertől:


"Drága ILDIM!
Hazafelé azon gondolkodtam, hogyan, miképp fejezzem ki, hogy TE MEKKORA DE MEKKORA segítséget adtál nekem, hogy talán életem leghomályosabb, számomra legérthetetlenebb érzésére nem lámpát, hanem egy óriási fényt küldtél, hogy lássak már. De nincs rá szavam, hidd el. Ez olyan érzés, amit nem lehet kifejezni. Tudom, hogy rengeteg kígyóm van, de szerintem ez volt a hétfejű sárkány helyett a hétfejű kígyó. Ildikóm, én hajlamos vagyok a nagy szavakra, de úgy érzem, most egy belső megnyugvással annyit tudok mondani, hogy köszönök mindent, de mindent. Szeretettel ölellek, puszillak. G." 2014.01.08.
"Drága Andikám!

A mai nap ILDIMMEL, hát az szavakba nem foglalható. Ezért most Neked is nagyon hálásan megköszönöm és gondolatban sokszor megteszem, hogy akkor utánam nyúltál, nem hagytál magamra.
Andi, olyan dolgok kezdenek előjönni, olyanokra nyitja fel a szemem ILDIM, hogy az én hátralévő életemben soha eszembe nem jutna feltenni azokat a kérdéseket, amiket ő. Ha nem túlzás, ma sokkhatás ért, de jó értelemben. Most én el sem tudom mondani, nem tudom szavakba foglalni, hogy mit érzek.
Tudom, mindennek az elején vagyok, de legbelül mindig éreztem, hogy ez a módszer az - bár szinte semmit nem tudok még - amiben érzek valamit, hogy ez nekem segít, köze van hozzám, vagy nekem a módszerhez.
Nem csalódtam, és hiszem, tudom, hogy ennyi évtizednyi járkálás-bóklászás-tévelygés után eljön az az idő, hogy nyugisan tekinthetek vissza azokra az évekre, amikor zombi voltam. Na ezért nem adom fel. Szeretettel ölellek, puszillak." (G.) 2014.01.08.

Nagyon jól éreztem magam a tréningek alatt, és az aznap estéken is fel voltam dobódva.
Az utána való napokon, héten azt tapasztaltam, hogy „visszaestem”, sokszor volt az, hogy „minden szar”, nem fejlődök semmit, nem vagyok elég jó, egyedül nem megy a munkázás stb…
Nekem is nagyon jó volt és fontos, hogy kis létszámban dolgoztunk. Így most mertem beszélni a legszégyenletesebb dolgaimról is. Jobban tudtam figyelni a többiekre is, ahogy megnyílnak, és láthattam, hogy nekik is milyen nehéz elmondani bizonyos dolgaikat.
Úgy tűnik, nekem nagy segítség, ha csoportban dolgozom. Ha éppen nincs kedvem, vagy nem tudok, merek megszólalni vagy megosztani valamit, akkor is hallom a többiek munkázását és tudok kapcsolódni az ő témájukhoz.
Nagyon izgalmas volt a „bemutatkozós” játék is
Ildi nagyon jó tréner, szeretem a tréningjeit. Spontán, rugalmas, ad házi feladatot, és még abból is tanulunk, amikor nem „engedődik” azt megcsinálni
Nagy szeretettel csinálja az önMunkát és jön „oda” velünk, ahol éppen vagyunk
Köszönöm! Ildinek és a Csapatnak!! T.E. 2013.12.10.Tegnap fejeztünk be egy kiscsoportos mélyítőt 
Ildikó Bogdánnal,és állítom, ennyit még sosem haladtam a gátló hiedelmeim feldolgozásban .
Kiscsoportos légkörben az ember könnyebben megossza a hiedelmeit, Ildi rávezet arra, ha mégoly hülyének is érzem magam voltaképp ez is szeretni való!  Nagyon köszönöm, itt is!
Mindenkinek ajánlom!
Minél nyíltabban állsz hozzá, annál jobban működik.Végül de nem utolsó sorban a többiek támogató hozzáállását, türelmét említeném,és köszönöm!  2013.12.07. Mackó Mónika

Szia!
Csak szeretném veled megosztani néhány gondolatom. Remélem nem baj, ha tegezlek.
Kb. egy éve találkoztam az önmunka fogalmával. A film és sok olvasás az összes magyarul elérhető videó mind segítettek utamon.
De nem is ezt szeretném részletezni. Csak meg akartam köszönni a meséket, amit írtál.
A facebookon találkoztam vele. Mindig elolvasom Andiék bejegyzéseit.
Mivel kisebbik fiam most megy oviba 3 éves, ezért megragadt bennem az ovis meséd.
Egyik este fejből meséltem a 6 évesnek és a 3 évesnek az ágyban. Levinek és Daninak. Meglepő módon kb. minden lényeges részt vissza mondtam nekik fejből.
Nagyon tetszett nekik.
Másnap úgy döntöttem megkeresem és felolvastam nekik.
Akkor az elefántos mesére is sor került.
Sikere volt. Különösen szorongó Levi nagyfiam figyelt nagyon.
És ma elolvastam a születés halál mesét, amit Levi választott. Csendben hallgatták végig. Én meg kicsit elcsukló hangon olvastam.

A bevezető kapcsán jutott eszembe. Hogy nekem sem olvastak a szüleim. De a mese olvasásban több van, mint olvasás. Erről Vekerdy szokott nagyon jókat írni. Hogy a gyerek a szülő ölében ülést szeretné e jobban, vagy a mesét. És nagyon egyetértek további gondolataival is.
Nálunk a tévé ment. Túl vagyok a történeteimen, ezért nincs jelentősége már, mert így is szüleim minden szeretetét megélhettem máskor, máshogy.
De a tündérmeséknek óriási jelentőségük van szerintem. Mi imádjuk a népmeséket is, de Anna Peti őrület is volt. Boribonról Lolka és Bolkáról, pom-pomról nem beszélve.
Nagyon sok van a mesében. Lelki táplálék. Ezért nagyon jó ötlet volt egy másik megközelítésből írni.
Köszönjük szépen Levi Dani nevében is. Szívesen olvasunk még!

És még az jutott eszembe, hogy volt olyan érzésem egyébként, hogy ilyen hitelesen csak személyes tapasztalatokat lehet leírni.
Üdv:  Gellérfi Ágnes   2013.09.18.

Az Ildi-csopikat én is nagyon ajánlom, imádtam mindegyiket, és már háromban is részt vettem. Ildi nagyon gyakorlottan és sokszor észrevétlenül terelgetett minket, és nagy szabadságot kaptunk mindig, hogy éppen mi történjen, mégsem esett szét a folyamat. Mindig is szerettem a csoportélményt, de sose tudtam ennyire felszabadulni. Olyan dolgokról beszéltem, amikről sosem gondoltam, hogy mernék, felismertem dolgokat, és végre szembe mertem nézni velük. Küzdök vele, de most nem tudom igazán szavakba önteni az érzéseimet, de úgyis mindenkinek más, úgyhogy próbáljátok ki . :)  
2013.08.29. S. K.
Alapon voltam, aztán Ildivel is dolgoztam még párszor, és egymagamban is igyekszem gyakorolni (persze nyilván nem eleget gyakorlok mert többetjobbangyorsabbankéne ;)). Az egyik fő előrelépés apukámmal kapcsolatban volt, ezt Andi ki is tette a blogra, és azóta is tök jól érzem magam ezzel kapcsolatban. 
 

De a mai megélés. Ildivel ránéztünk az "én-nem-szoktam-sírni" Én-re is, és akkor az így annyiban is maradt, pedig voltak elvárásaim (meglepő...(:), hogy majd aztán itt micsoda sírás party lesz, de nem. Na de ma aztán...sikerült elsírnom magam azon, hogy nem ízlett a garnélarák pedig annyira szerettem volna azt is felvenni a "már-ezt-is-megeszem" listára (eredetileg válogatós vega vagyok, de ha eszem húst fizikailag jobban érzem magam, úgyhogy most éppen a hús megszeretésén dolgozom), pedig ééééén aztán nem sírok SOHA De úgy zokogtam, hogy magam is alig hittem el...és olyan jó volt. Tök jó, hogy már ilyen apróságon is képes vagyok elsírni magam. Amit ezzel az egésszel mondani szeretnék az az, hogy nekem azért fantasztikus ez a módszer, mert szép lassan, szinte észrevétlenül old fel bennem dolgokat és néha bébi lépésekkel bár, de haladok. Előjött belőlem például egy olyan lelkesedés amit elég régóta nem éreztem már. Könnyebbnek tűnt eddig úgy csinálni, mint akit nem érdekel semmi, de a lelkesedés és a tervezés nem rossz dolgok (:. Köszi Andi és Ildi, és Nektek is akik posztoltok mert nagyon jó olvasni a megéléseket, botlásokat, vicces történeteket (: Peace out 
 A láthatatlan hatás folyamatos, napi szinten érzek elmebeli és érzelmi lazulást úgy is, hogy nem gyakorlom minden nap.            K. D. 2013.07.30

"Az utóbbi időben, több héten át folyamatosan jártam UI-ra (Megtalálhatatlan önvizsgálat), ami részben abból adódott, hogy a "már feldolgozott" réteg alól újabb és újabb hiányÉnek látszották kidugni a fejecskéjüket. Valahol elképzelhető, hogy beleestem abba a hibába, hogy céllal - saját magam megjavítását kitűzve - végeztem az önvizsgálatokat, nem csak ránézve, kíváncsian, hogy mit fog mutatni. Ráadásul nálam már évek óta a megvilágosodásként ismert "állapot" volt a dolgok netovábbja. Mikor erre az istentudja hanyadik önvizsgálat előtt rájöttünk, végre megvizsgálódhatott az Értéktelen Én. Ennek már egy pár hete, s azóta valahogy nem foglalkoztat a téma. Mivel azonban házi feladatul kaptam, hogy ahogyan a Függőség Önvizsgálatban is, figyeljem magam: mikor, milyen helyzetekben támad ingerem, hogy spirituális írásokat olvassak, szatszangokról szóló videókat nézzek. A fura, hogy ezek a korábbi időszakban napra nap kitöltötték az időm elég tetemes részét. Most, mióta az Értéktelen ént nem leltük, nem támad nagy ingerenciám, hogy efféle dolgokat olvassak, nézzek. Ha mégis, az inkább afféle szertartás-függőség: a reggeli kávé, tea iszogatása közben történtek ezek javarészt. Mióta "le lettem állítva" a szerről :D, több időm van befelé figyelni. Illetve a többi kedvenc időtöltésem felé terjesztem ki az érdeklődésem.
Jól esik (végre!) megpihenni, s nem hajtani magam egy megveszekedett cél felé. Klassz dolog megpihenni." (M.O.) ;)  2013.07.16.


"Ildivel egy Önmunka tréningen találkoztam, majd csoportos tréningeken vettem részt Nála. A tréning része volt egy egyéni konzultáció, amely során egy együtt meghatározott "hiány-én", esetemben "az alkalmatlan én" keresése történt. 
Nálam a szó ("alkalmatlan én") hallatán testi érzetek/energiák bukkantak elő. A keresés közben úgy éreztem, hogy deréktól térdig megfeszült a testem, és ez közben sem oldódott fel. A keresés végén azt gondoltam, hogy kb. inkább abbahagytuk és nem befejeztük, mert a testi érzet nem változott. Néhány nap múlva az utcán járva a kirakatokban a testemet meglátva tűnt fel, hogy kiegyenesedett a gerincem és megváltozott a testtartásom. Azóta pedig, ha eszembe jut az alkalmatlan jelző, már nem kapcsolódik hozzá semmilyen fájdalmasnak címkézett energia.

A közös munka abban segített, hogy észrevegyem, hogy hajlamos vagyok elmenekülni a kellemetlennek gondolt testi érzetektől."  2013.07.04 . R. Zs."Nagyon örülök, hogy részt vehetek ezen a foglalkozáson: "Tabuk nélkül a szexről".
De nem mindig gondoltam így.
Eleinte nagyon rosszul éreztem magam. Szégyen, hűség, megcsalás, féltékenység, és  a másság!   
Olyan természetesen és őszintén beszél mindenki. Segít abban, hogy egyre jobban megszabaduljak béklyóimtól. Hogy szégyen nélkül, felszabadultan tudjam élvezni, és elfogadni amit adhat nekem. És soha többet NEM játszom meg az orgazmust! Jöjjön aminek jönnie kell ! Magamhoz akarok hű lenni, remélem sikerül."  2013.07.03. Á. I.
A Megtalálhatatlan Önvizsgálatban az a csodálatos többek között, hogy a gyakorlat végzése során, olyan mély traumatikus tartalmak is feljöhetnek, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül vagy logikusan az aktuális szorongást keltő gondolathoz, képhez. S így nem csak az aktuális gondolataim és érzéseim 'összetapadványától' válhatok függetlené, a tudat terében megpihenve, hanem az alap hiedelmeimre épülő történetem is folyamatosan kikönnyül.
Köszönöm neked Andi, hogy ezt a technikát behoztad nekünk használni, és azt is, hogy folyamatosan rajta tartod a figyelmünket. Köszönöm Bogdán Ildi neked a korábbi munkáinkat, Misinek az Elvonulást és a Mélyítőt, és Gémes Gabi neked a mostaniakat, nagyon sokat segítetek nekem az életem minőségi javításában. Hála nektek!(B.L.)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rúzs mánia

Mi lehet az? - Készülhetett akár: henna, bíbor, okker, vasérc, fehérólom, féldrágakő, mérgező kivonat, bíbortetű, vöröshangya, cinóber, bor,...